FlyttfirmorJobba med flytt

Ta hjälp av en flyttfirma

De flesta flyttar några gånger under sitt liv. En flytt kan vara både spännande men också stressig. Det är en hel del saker som behöver organiseras inför och under en flytt. I en flytt så brukar det vara många flyttkartonger och möbler som ska flyttas.

Känner du att det blir för mycket eller att du inte har någon större bil kan en flyttfirma hjälpa. De hjälper inte bara till med att flytta själva sakerna utan kan även hjälpa till att packa. Själva packningen får du oftast betala en extra slant för om du vill ha hjälp med den. Vissa flyttfirmor kan även fixa flyttkartonger.

Detta gör en flyttfirma
När det kommer till kostnaden för att anlita en flyttfirma varierar detta. Det som avgör priset är till exempel hur många saker som ska flyttas, hur tunga sakerna är samt hur lättåtkomligt det är. Behöver flyttfirman bära på en tung soffa uppför flera trappor kan detta göra att du får betala mer. Det kan även vara bra att ställa iordning de möbler som ska flyttas. På så sätt kan du underlätta för flyttfirman.

Be om offerterFlytta flyttlådor

Känner du dig orolig för kostnaden för en flyttfirma går det att ta reda på den i förhand. Du kan nämligen be om en offert från en flyttfirma innan du bestämmer dig. Detta gör du oftast online genom att fylla i ett kontaktformulär. Där bör du även informera om hur mycket som ska flyttas och tillgänglighet. Ju mer information som du ger desto klarare blir det för flyttfirman vad du behöver hjälp med. På så sätt kan de ge ett rättvist kostnadsförslag.

Jämför olika flyttfirmor med varandra
Efter att ha fått en offert kan du bestämma själv om du är nöjd med det förslaget eller inte. Det kan vara bra att kontakta 3-5 olika flyttfirmor och be om offerter. Då kan du lättare få en uppfattning om kostnaden. Det är alltid bra att jämföra olika flyttfirmor med varandra. Kostnaden kan också variera beroende på var i Sverige du bor. Det kan vara en prisskillnad beroende på om du bor i en liten eller stor stad.

Övriga tjänster
Andra saker som en flyttfirma kan hjälpa till med är flyttstädning. Detta brukar du behöva köpa till. Just flyttstädning är något som behöver göras noggrant för att undvika avgifter. Du behöver till exempel frosta av frysen, städa bakom spisen och liknande utrymmen. Flyttstädning innebär med andra ord en rejäl grundstädning. Det kan därför vara lockande att anställa en flyttfirma för att göra detta åt dig. Då kan du fokusera på andra saker som tar upp tid i vardagen.