Uncategorized

Finansiera din badrumsrenovering

Badrum
När du ska påbörja en renovering av ditt badrum göteborg behöver du se till att du har en duktig och pålitlig hantverkare som du kan använda dig av, men du måste ju också säkerställa att du har en budget som håller för de kostnader en renovering innebär. Att renovera badrummet är sällan en billig historia, men hur mycket det kommer att gå på beror bland annat på hur omfattande renovering du vill göra.

En badrumsrenovering kan vara kostsam på många olika sätt. Du kan göra en mindre renovering, där material och inredning är i den högre prisklassen. Du kan också göra en totalrenovering av ditt badrum, men välja de billigare alternativen på marknaden. Oavsett vilken inredning du väljer eller hur stort eller litet projekt du vill påbörja kommer du behöva sätta upp en budget och komma på ett sätt att finansiera renoveringen. Här nedan listar vi tre olika sätt som du kan finansiera din renovering och få det badrum som du alltid drömt om.

Finansiera med hjälp av ett lån
Det vanligaste sättet att finansiera en badrumsrenovering är genom att ansöka om ett lån. Här kan du välja om du vill baka in ditt renoveringslån i ditt bolån – eller om du vill ansöka om ett privatlån vid sidan om. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen. Se därför till att du läser på ordentligt så du vet vilket lån som passar dig bäst. Ett privatlån kan du t.ex. ansöka om utan säkerhet och utan att banken behöver veta vad du ska använda pengarna till. Det är dessutom lättare att få ett privatlån beviljat, eftersom ansökningskraven är lägre.

Renovera billigt
Ett annat sätt att finansiera din badrumsrenovering på är genom att renovera så billigt som möjligt. Den här metoden är den absolut bästa för både plånbok och miljö, men kräver också mer arbete. När du vill renovera billigt kan du t.ex. se till att du alltid köper byggmaterial till extrapris eller att du ser vad du kan hitta på gratissidor. Du kan också besöka en återvinningsstation eller köpa inredning och material begagnat. Visst kommer du att behöva leta runt en hel del, men eftersom renoveringsarbeten är mycket vanliga i Sverige är det inte så svårt som man kan tro.

Använd sparpengar
Det bästa är naturligtvis om du har sparade pengar som du kan använda dig av till din badrumsrenovering. Använder du sparade pengar behöver du inte ansöka om ett lån, vilket i sin tur innebär att din kreditvärdighet är lika bra som innan och du slipper höga avgifter och ränta. Du behöver heller inte leta efter den billigaste inredningen på marknaden, utan kan välja det du vill ha med större frihet. Att spara ihop pengar på egen hand kan dock ta tid. Därför är det inte ovanligt att välja en annan finansieringsmetod om möjligt.